torstai 21. maaliskuuta 2013

Mikä meni pieleen Automaa? - Osa 2.

Se ei sitten ollut siinä, vaan tarina sai jatkoa ja 18.3.2013 putkahti puhelimeeni uusi viesti. Edelleenkään viesti ei tarjonnut mahdollisuutta kieltää markkinointia. Viestissä oli kuitenkin linkki www.automaa.fi/3plus1, jota toivekkaana puhelimestani klikkasin. Tässä kohtaa markkinoija ei ollut miettinut asiaa loppuun, koska puhelimeeni avautui kyllä jotakin. Jotakin jota pystyin puhelimessa zoomaillen ja siirrellen katselemaan mutta, jonka lopputulos oli jotain muuta kuin käytettävää ja ymmärrettävää.

Miten homma olisi sitten pitänyt hoitaa? Ensinnäkin kieltomahdollisuus. Viestin loppuun ohje markkinointikiellosta vaikka:"Lähetä viesti AUTOMAA PERU numeroon 12345". Toinen juttu sitten liittyen linkkien käyttöön tekstiviestissä. Se on hyvä keino ohjata asiakkaita omille sivuille - niille mobiilioptimoiduille. Useimmat käytössä olevat puhelimet osaavat hyvin tunnistaa, jos viestissä on osoite ja sen klikkaaminen johtaa suoraan siihen asiaan mitä viestillä halutaan tuoda julki. Tämä olisi Automaankin tapauksessa ollut luonnollisin tapa hoitaa asia. Tehdä hyvä ja käytettävä sivusto, joka olisi toiminut puhelimessa ja luonut autokauppiaalle uusia kontakteja ja kenties huollon puolellekin liikevaihtoa.

Hassuin juttu muuten noilla sivuilla oli yhteydenottolomake, jolla pystyi antamaan luvan mobiilimarkkinointiin. Miksei siihen voinut samalla tehdä myös mahdollisuutta kieltää sitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti