keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tekstiviesti ei kuole

Olen viimeisen viidentoista vuoden aikana pyrkinyt ennustamaan tai hienommin sanottuna varmaan ennakoimaan tulevaa. Pääsääntöisesti ennustamani asiat ovat kyllä toteutuneet mutta kuten sanotaan, niin lyhyellä aikavälillä muutokset yliarvioidaan ja pitkällä aliarvioidaan. Benefonin tuodessa 2001 markkinoille ensimmäisen puhelimensa gps:llä ja kartoilla olin haltioissani ja ennustin niiden lyövän läpi muutamassa vuodessa. Itse asiassa meni puolenkymmentä vuotta ennenkuin minulla oli kädessäni puhelin, josta löytyi gps ja kartat.

Hiukan samalla tavalla olen ennustanut tekstiviestien kuolemaa jo vuosia sitten kun puhelimien datasiirto ja ominaisuudet ovat kehittyneet. Sitä korvaajaa ei ole kumminkaan tullut. Whatsappin ja muiden pikaviestiohjelmien on veikkailtu syrjäyttävän tekstiviestit. Näin ei ole kuitenkaan käynyt vaan lähetettyjen tekstiviestien määrä on kasvanut tasaisesti vuosittain.

Osan tästä kasvusta voin ottaaa Arki Mobilen piikkiinkin. Me olemme helpottaneet ihmisten ja yritysten viestintää tekstiviesteillä. Tarjonneet välineitä tehdä sitä entistä helpommin niin ihmiseltä toiselle kuin järjestelmien lähettämien viestien myötä. Helpottaneet samalla asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa elämää. Matti on saanut viestin, että hänen tilaamansa porakone on noudettavissa. Helppo hakea kotimatkalla. Liisa on saanut viestin, että jumppatunti on siirretty ohjaajan sairastumisen vuoksi. Ei turhaa reissua salille.

Syy tekstiviestin menestykseen lienee yksinkertainen. Tekstiviesti on yksinkertainen. Toimii kaikissa tältä planeetalta löytyvistä puhelimista. Tavoittaa sataprosenttisesti ja luetaan aina. Tekstiviestistä voi siis todeta, kuten Mark Twainin kerrotaan sanoneen:"Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti